ГоловнаСвіт

Губернатора Джакарти звинуватили в богохульстві

Підозрюваний користується великою підтримкою серед населення і в лютому може бути переобраний на другий термін.

Губернатора Джакарти звинуватили в богохульстві
Басуки Чахай Пурнама
Фото: EPA/UPG

Губернатор столиці Індонезії Джакарти Басукі Чахай Пурнама (Basuki Tjahaja Purnama) офіційно оголошений підозрюваним у справі про богохульство.

Як повідомляє euronews, Пурнама, християнин і етнічний китаєць, у вересні в одному з виступів послався на Коран, що обурило місцевих мусульман. Тепер проти нього ведуть розслідування.

"Хоч нам і не вдалося досягти консенсусу, більшість вважає, що цей випадок повинен бути вирішений у судовому порядку. Розслідування триватиме з більшою інтенсивністю. Басукі Чахай Пурнама визнаний підозрюваним, йому заборонено виїжджати з Індонезії", - заявив Арі Доно Сукманто, начальник місцевого відділу карного розшуку.

Тим часом Пурнама як і раніше користується великою підтримкою серед населення і в лютому може бути переобраний на другий термін.

"Індонезія - правова держава, і нехай цим питанням займаються законодавчі органи. Якщо я стаю підозрюваним, я буду слідувати юридичним процедурам, незалежно від того, винен я чи ні. Але я переконаний у своїй невинності, у мене не було намірів образити когось", - заявив губернатор Джакарти.

4 листопада понад 100 тис. мусульман вийшли на демонстрацію в Джакарті проти Пурнами. Акція обернулася сутичками з поліцією, яка для розгону присутніх використовувала водомети і сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram