ГоловнаСвіт

Олланд має намір продовжити режим надзвичайного стану у Франції до травня 2017 року

Французький лідер закликав співгромадян до єдності.

Олланд має намір продовжити режим надзвичайного стану у Франції до травня 2017 року
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд хоче продовжити надзвичайний стан у країні до закінчення президентських виборів у травні 2017 року.

Про це повідомляє International Business Times.

Надзвичайний стан у Франції було введено після терактів у Парижі в листопаді 2015 року, а після цього неодноразово продовжували.

За словами Олланда, продовження режиму надзвичайного стану пов'язане зі зростаючим числом загроз безпеці.

Французький лідер також закликав співгромадян зберігати єдність, "коли у країни так багато активів і така роль" у світі.

Напередодні прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що його уряд буде просити парламент продовжити режим надзвичайного стану, термін дії якого повинен закінчитися в січні.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в Парижі сталася низка терактів. Смертники влаштували низку вибухів, у тому числі біля стадіону "Стад де Франс", відкрили стрілянину по відвідувачах кількох ресторанів і захопили заручників у концертному залі "Батаклан". Жертвами терактів стали 130 осіб, понад 350 постраждали.

Увечері 14 липня в Ніцці відбувся один із наймасштабніших терактів у сучасній історії Франції. Після святкового феєрверку на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої був Мохамед Булель, виїхав на людну міську набережну. За свідченнями очевидців, водій керував машиною, роблячи зигзаги, щоб задавити якомога більше пішоходів. Жертвами цієї атаки стали 86 осіб. Булеля застрелили поліцейські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram