ГоловнаСвіт

Асад заявив про готовність співпрацювати з Трампом у боротьбі з тероризмом у Сирії

Асад зазначив, що не очікує великих змін у політиці США щодо Сирії.

Асад заявив про готовність співпрацювати з Трампом у боротьбі з тероризмом у Сирії
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив, що готовий співпрацювати з обраним президентом США Дональдом Трампом у бороттьбі з тероризмом.

"У цьому випадку Америка буде таким самим природним союзником, як Росія і Іран", - сказав він в інтерв'ю португальському телеканалу RTP.

Асад зазначив, що не очікує великих змін у політиці США щодо Сирії: "У нас мало очікувань щодо нової адміністрації в США, тому що там є не тільки президент".

"США - незалежна країна, яка не повинна втручатися в справи інших держав. Оскільки вони займаються цим протягом останніх 50 років, ми не особливо розраховуємо на зміну цієї політики", - додав він.

Раніше Трамп в інтерв'ю The Wall Street Journal заявляв, що в нього "відмінний від багатьох інших погляд" на ситуацію в Сирії.

"Сирія веде боротьбу з ІДІЛ, і ми хочемо позбутися ІДІЛ. Росія зараз перебуває в тісному союзі з Сирією, і тепер у нас є Іран, який стає ще сильнішим завдяки нам і який є союзником Сирії... Тепер ми підтримуємо повстанців проти Сирії, і в нас немає розуміння, хто ці люди. Якщо США нападуть на Асада, то це призведе до боротьби з Росією", - заявив Трамп.

Нагадаємо, на початку листопада Асад розповів про плани залишатися президентом щонайменше до 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram