ГоловнаСвіт

Російські ПВК - міф російської пропаганди, - розслідування

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що російські ПВК перебувають на повному забезпеченні держави.

Російські ПВК - міф російської пропаганди, - розслідування
Архив
Фото: informvest.com

Російські приватні військові компанії (ПВК) - це просто російська армія і спецслужби, які хочуть приховати свою присутність у тому чи іншому регіоні.

Про це пише міжнародне розвідувальне товариство InformNapalm.

Як нагадує InformNapalm, минулого тижня агентство Рейтер опубілковало статтю, в якій розповіло відразу про кількох убитих у Сирії росіян, які отримали орден Мужності посмертно. "Правовий статус загиблих росіян не зрозумілий, адже офіційно про ці втрати ніхто не говорив, тому мова, радше за все, про так званих "приватників" - бійців приватних військових кампаній (ПВК)", - відзначають у розслідуванні.

За даними InformNapalm, ПВК умовного "Вагнера" готується на базі 10-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ в Молькіно, їх відправляють на державних літаках у Сирію і так само доправляють назад. Їх лікують у державних військових госпіталях, а якщо їх вбивають, то отримують державні нагороди.

Причому про нагородження бійців цих "приватних" армій державними нагородами вже не раз писали в російській пресі, пише InformNapalm із посиланням на "Фонтанку.ру".

"На 23 лютого, на 9 травня - в Молькіно нагородження. Приїжджає дядько сивий у шкіряній льотній офіцерській куртці, з вигляду - чекіст у званні не нижче генерал-майора. Спочатку тим, хто живий у строю, кому орден Мужності, кому - За відвагу. Потім зачитує тих, кого в строю немає, - посмертно", - писала "Фонтанка".

Як зазначає InformNapalm, "якщо (П) ВК фінансує держава і діють вони на базі державних структур, а в підсумку їм ще й нагороди видають державні, то виходить, що це просто ще одна державна військова структура".

"У Росії немає ніяких ПВК, а є ДВК - державна військова компанія, інакше кажучи "російська армія" або "російські спецслужби". Те, що ЗМІ чомусь називають такі структури "приватними", всього лише продовження лінії російської пропаганди, коли очевидному факту раптом дають неочевидне ім'я, яке згладжує і змінює акценти", - вважають у розвідувальному співтоваристві.

"Російські ПВК- це просто російська армія і спецслужби, які хочуть приховати свою присутність у тому чи іншому регіоні", - роблять висновок у InformNapalm.

Уперше стало відомо про них у березні 2016 року від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, за ПВК стоїть колишній командир загону спецназу ГРУ Міноборони РФ Дмитро Уткін із позивним "Вагнер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram