ГоловнаСвіт

Росія посилить угруповання ВМФ біля берегів Сирії новітнім фрегатом

"Адмірал Григорович" озброєний ракетами "Калібр".

Росія посилить угруповання ВМФ біля берегів Сирії новітнім фрегатом
Фото: flot.com

Росія посилить угруповання Військово-морського флоту біля берегів Сирії новітнім фрегатом Чорноморського флоту "Адмірал Григорович" з ракетами "Калібр" на озброєнні.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в силових структурах Криму.

У червні 2016 року "Адмірал Григорович" прибув у Севастополь й увійшов до складу Чорноморського флоту.

"Новітній ракетний фрегат Чорноморського флоту "Адмірал Григорович" сьогодні виходить із бази і прямує до Середземного моря, де поповнить угруповання російських кораблів біля берегів Сирії", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, прибуття "Адмірала Григоровича" стане "доволі суттєвим посиленням" середземноморського угруповання ВМФ Росії.

"Корабель універсальний, здатний завдавати ракетних ударів на великі відстані і по надводних, і по наземних цілях. Він також буде інтегрований у загальну систему ППО російського угруповання. Для екіпажу корабля це буде хороша практика роботи в умовах несення бойової служби", - зазначило джерело.

На полігоні Чорноморського флоту моряки вже відпрацювали роботу артилерії і відбиття атак з повітря, а також роботу з морською авіацією і протичовновими вертольотами, додав співрозмовник агентства.

За даними з відкритих джерел, фрегат "Адмірал Григорович" здатний нести на борту до 8 крилатих ракет "Калібр", а також 36 зенітних керованих ракет комплексу "Штиль-1", що є морською версією зенітного комплексу "Бук".

Фрегати проекту 11356 мають водотоннажність 4000 тонн, швидкість ходу 30 вузлів, автономність 30 діб, екіпаж складається із 200 осіб. Крім ракетних комплексів, на озброєнні корабля є артустановка калібру 100 міліметрів, протичовнова реактивно-бомбова установка "Смерч-2", торпеди калібру 533 міліметри і вертоліт Ка-31.

Напередодні повідомляли, що кораблі, які прямують до Сирії, увійшли в Середземне море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram