ГоловнаСвіт

Мосул покинули вже понад 10 тис. жителів, - ООН

Усі переміщені особи отримують допомогу від гуманітарних установ ООН.

З початку військової операції проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" в Мосулі 10 500 осіб змогли залишити свої будинки і втекти з міста й охоплених вогнем його околиць.

Про це повідомляють на сайті ООН.

"Більш ніж 10 500 осіб були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи в результаті військової операції в Мосулі. Більшість із них оселилися в приймаючих громадах. Інші знайшли притулок у трьох таборах для біженців за межами міста", - сказав прес-секретар ООН на брифінгу в Нью-Йорку.

Зазначають, що всі переміщені особи отримують допомогу від гуманітарних установ ООН. Їх розміщують у заздалегідь підготовлених приміщеннях і видають предмети першої необхідності.

Тим часом співробітники Управління ООН у справах біженців (УВКБ) продовжують операцію з доставки наметів переселенцям із міста Мосул.

Упродовж п'яти днів у міжнародний аеропорт міста Ербіль з Дубая і Аммана прибуватимуть літаки з наметами. Перший гуманітарний рейс приземлився у вівторок вночі. Всього іракським переселенцям буде доставлено 7200 наметів.

Повідомляють, що УВКБ готове надати тимчасовий притулок сотням тисяч людей, проте для надання допомоги жителям Мосула необхідні додаткові кошти.

Нагадаємо, операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ триває з 17 жовтня.

Напередодні ООН повідомила про масові страти мирних жителів бойовиками ІДІЛ у районі Мосула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram