ГоловнаСвіт

Суд відхилив апеляцію на найм'якший із вироків екс-президенту Єгипту Мурсі

У квітні 2015 року він отримав 20-річний термін.

Суд відхилив апеляцію на найм'якший із вироків екс-президенту Єгипту Мурсі
Фото: EPA/UPG

Касаційний суд Єгипту відхилив апеляцію колишнього президента Єгипту Мохаммеда Мурсі на вирок у справі про заворушення в кінці 2012 року.

Як зазначає BBC, у квітні 2015 року кримінальний  суд засудив Мурсі й ще кількох членів руху "Брати-мусульмани" до 20-річних термінів. Двоє людей отримали по 10 років.

Судді визнали фігурантів справи винними в підбурюванні до вбивства учасників протестів біля президентського палацу "Аль-Іттіхадія".

Це найм'якший із усіх вироків Мурсі.

У червні 2016 року він отримав довічний термін за держзраду і шпигунство на користь Катару. Суд визнав його винним у крадіжці секретних документів.

У травні 2015 року Мурсі й зовсім був засуджений до смерті за звинуваченням у причетності до масової втечі із в'язниці 2011 року.

Прихильники Мурсі вважають усі справи щодо екс-президента Єгипту політично мотивованими. Сам він не визнає повноважень суддів, які ведуть його процеси.

Мурсі був першим президентом Єгипту, який виграв демократичні вибори. У 2013 році військові усунули його від влади. Рух "Брати-мусульмани" було заборонено і оголошено терористичним.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram