ГоловнаСвіт

Чехія попередила "представництво ДНР" про можливе закриття

Суд дав можливість організації виправити порушення.

Чехія попередила "представництво ДНР" про можливе закриття
Фото: vesti-ukr.com

Крайовий суд у місті Острава в Чехії виніс попередження громадському об'єднанню "Представницький центр ДНР" у цьому місті, що у разі порушення чинного чеського законодавства буде розпочато процедуру його ліквідації.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У листі, який отримало Радіо Свобода у відповідь на запит щодо правових підстав для реєстрації цього об'єднання, сказано, що судом зафіксовано "невідповідність між тим, як його внесено в публічний реєстр юридичних осіб, і реальним станом щодо того, якою є назва представництва, його цілі та діяльність, і щодо його заснування". Громадській організації повідомлено про строки, в які належить усунути виявлені порушення. Якщо ж це не буде зроблено, буде розпочато процес ліквідації".

Також повідомляється, що 14 вересня суд отримав лист міністра закордонних справ Чехії Лубомира Заоралека з пропозицією ліквідувати громадське об'єднання "Представницький центр ДНР" і вказування на законні підстави ліквідації. Однак суддя вирішив йти за процедурою і спочатку попередити організацію про необхідність виправити порушення.

У листі також зазначається, що факт реєстрації в Чехії представництва так званої "ДНР" "у жодному разі не означає і не може означати, що ця дія означає визнання існування так званої Донецької народної республіки.

Нагадаємо, 1 вересня з'явилася інформація, що в Остраві відкрито "представництво ДНР", мета якого - поширення в Євросоюзі "правдивої інформації про поки що невизнану країну". Установа не має акредитації при зовнішньополітичному відомстві і не може мати дипломатичний статус.

Після цього українське МЗС зажадало від Чехії закрити "представництво ДНР".

7 вересня прем'єр Чехії пообіцяв, що в "ДНР" і "ЛНР" не буде "консульств" і "посольств" у його країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram