ГоловнаСвіт

Шимон Перес після смерті став донором

Він пожертвував свою рогівку для трансплантації

Шимон Перес після смерті став донором
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Ізраїлю Шимон Перес, який помер у ніч на 28 вересня у віці 93 років, посмертно став донором органів - він пожертвував свою рогівку для трансплантації, заявив лікар і зять Переса Рафі Вальдман, повідомляє агентство Reuters.

Перес брав участь у просуванні національної програми донорства і підписав картку "Аді", яка свідчить про бажання людини пожертвувати свої органи на пересадку після своєї смерті для порятунку життів хворих людей, які чекають своєї черги на пересадку.

Перес потрапив до лікарні 13 вересня після інсульту. З 13 вересня Перес перебував у стані штучної коми, а також був підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Шимон Перес займав майже всі головні державні посади в Ізраїлі: він відпрацював два терміни на посаді прем'єр-міністра, а також кілька разів очолював міністерство оборони Ізраїлю, міністерство фінансів, міністерство зв'язку, МЗС, МВС та інші відомства. З 2007-го по 2014 рік Перес займав пост президента країни.

У 1994 році він був удостоєний Нобелівської премії миру - разом із прем'єр-міністром Іцхаком Рабином і палестинським лідером Ясиром Арафатом - за роль у мирних переговорах в Осло, які поклали початок процесу передачі влади цивільній владі Палестинської автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram