ГоловнаСвіт

Дебати Клінтон і Трампа подивилися 84 млн осіб

Попередній рекорд було встановлено 36 років тому.

Дебати Клінтон і Трампа подивилися 84 млн осіб
Фото: EPA/UPG

Дебати кандидатів у президенти США Гілларі Клінтон і Дональда Трампа на американському телебаченні подивилися рекордні 84 млн осіб.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Попередній рекорд було встановлено 36 років тому. Президентські дебати Джиммі Картера і Рональда Рейгана 1980 року привернули увагу 80,6 млн телеглядачів.

У статистиці були враховані лише ті, хто дивився дебати на одному із 13 американських телеканалів в прямому ефірі. Тож реальне число глядачів може бути набагато більшим.

Окрім того, мільйони людей по всьому світу дивилися спілкування Клінтон і Трампа через інтернет або в барах і на вечірках. Соціологічна компанія Nielsen повідомила, що люди переважно не перемикали канали під час 98-хвилинних дебатів.

Клінтон і Трампа очікують ще два раунди дебатів - 9 жовтня і 19 жовтня. Президентські вибори в США пройдуть 8 листопада.

Нагадаємо, дебати відбулися в ніч на 27 вересня. Клінтон і Трамп обговорювали широкий спектр тем - від расової упередженості поліцейських і зміни податкової системи до кібератак на американські установи, війни з екстремістами, особистих якостей кандидатів і їхнього ставлення до меншин і жінок.

За даними соцопитувань після завершення дебатів, Клінтон визнали переможницею 62% опитаних, тоді як Трампа - 27%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram