ГоловнаСвіт

Обама скасував зустріч із президентом Філіппін Дутерте, який його образив

Президент США проведе переговори з головою Південної Кореї.

Обама скасував зустріч із президентом Філіппін Дутерте, який його образив
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама скасував зустріч із президентом Філіппін Родриго Дутерте після того, як той публічно його образив.

Про це повідомляє американське видання Wall Street Journal.

"Очевидно, він яскравий хлопець... Я доручив своїй команді поговорити зі своїми філіппінськими колегами, щоб з'ясувати, коли можна розраховувати на конструктивні та продуктивні переговори", - зазначив Обама.

Президенти повинні були провести зустріч під час поїздки Обами по Південно-Східній Азії. Планують, що замість зустрічі з Дутерте президент США проведе переговори з головою Південної Кореї Пак Кин Хе.

Обама порівняв Дутерте з російським президентом Володимиром Путіним, з яким він поспілкувався на саміті G20 в Ханчжоу.

"Путін менш яскравий. Але, як правило, тон наших зустрічей - відвертий, без натяків, діловитий", - сказав Обама.

Нагадаємо, президент Філіппін порадив Обамі "не лізти до нього з нотаціями" про дотримання прав людини і обізвав американського президента "сучим сином" (дослівно - "сином повії").

За Дутерте на президентських виборах у травні проголосували 39% виборців, які повірили в його обіцянки покінчити зі злочинністю і наркоторгівлею в країні за півроку. Під час своєї передвиборної кампанії він оголосив, що вбиватиме наркоторговців і скидатиме їхні тіла в бухту Маніли. Також він висловився за відновлення смертної кари.

Політика не раз піддавали жорсткій критиці з боку ЗМІ, влади та міждержавних організацій. На початку 2000-х років, будучи мером міста Давао, він підтримав діяльність добровольчих "ескадронів смерті", що розправлялися зі злочинцями, яких не вдавалося притягнути до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram