ГоловнаСвіт

У Беслані напали на учасниць акції проти Путіна

У нападі брала участь група "невпізнаних людей у штатському".

У Беслані напали на учасниць акції проти Путіна
Жанна Цирихова и Элла Кесаева в суде показывают синяки на руках, оставшиеся после задержания.
Фото: Елена Костюченко / «Новая газета»

У Беслані скоєно напад на Еллу Кесаєву і Світлану Маргієву - матерів загиблих заручників, які в день жалобних заходів наділи майки з написом "Путін - кат Беслана". Нападу також піддалася кореспондент "Нової газети" Олена Костюченко, що розповідає про цю акцію.

Про це повідомила її колега Олена Мілашина на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її словами, в нападі брала участь група "невпізнаних людей у штатському, яких у величезній кількості зігнали на територію першої школи Беслана".

У жінок відібрали камери і телефони.

Як розповіла Костюченко, нападники були в майках з написом "Антитерор". Вони оточили жінок з організації "Голос Беслана", які зібралися в спортзалі школи, де загинули заручники. Костюченко облили зеленкою. Кореспондента видання "Такі справи" Діану Хачатрян, яка намагалася знімати те, що відбувається, вдарили по голові.

Співробітники поліції не намагалися затримати нападників. При цьому на прохання журналістки повернути телефон один з правоохоронців заявив що його дружині віддадуть "після дослідження".

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року в Беслані загін терористів захопив школу. 3 вересня було здійснено операцію зі звільнення заручників, підсумком якої стала загибель понад 330 людей, в тому числі 176 дітей.

У четвер, в річницю трагедії п'ятеро жінок, чиї родичі були взяті в заручники, провели акцію протесту. Під час панахиди жінки зняли кофти і куртки, під якими були футболки з написами "Путін - кат Беслана". Після цього співробітники ФСБ РФ і поліцейські в штатському їх відтіснили, а потім затримали. Жінок протримали у відділку кілька годин, після чого суд засудив їх до громадських робіт і штрафів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram