ГоловнаСвіт

Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії, - ЗМІ

Санкції проти енергетичного, військового та фінансового секторів РФ обговорять на саміті лідерів ЄС у Брюсселі в жовтні.

Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії, - ЗМІ
Фото: rus.ruvr.ru

Посли Євросоюзу готуються наступного тижня прийняти рішення про продовження візових обмежень і заморожування рахунків проти 146 осіб і 37 компаній, які, за даними ЄС, відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Про це пише "Радіо Свобода".

Джерела видання в ЄС повідомили, що рішення про продовження санкцій на шість місяців ухвалять без особливих дискусій напередодні останнього терміну для цього - 15 вересня. Серед тих, кого стосуються санкції, - компанії в Криму і формування підтримуваних Росією бойовиків на сході України, а також російські політики, зокрема віце-прем'єр Дмитро Рогозін і телеведучий Дмитро Кисельов, якого вважають головним пропагандистом Кремля.

10 березня Рада Євросоюзу продовжила на півроку санкції стосовно 146 осіб і 37 компаній у зв'язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Заморожування активів і заборону на поїздки продовжено до 15 вересня 2016 року.

ЄС у кілька етапів, починаючи з 2014 року, ввів щодо Москви санкції за її агресивну політику щодо України - анексію Криму і підтримку проросійських бойовиків на Донбасі. Ці санкції неодноразово продовжували, а дія найбільш чутливого для російської економіки пакета закінчується в січні 2017 року.

Джерела ЄС повідомили, що санкції, спрямовані проти енергетичного, військового та фінансового секторів Росії, обговорюватимуть на саміті лідерів ЄС у Брюсселі в жовтні.

31 серпня Кабінет Міністрів України продовжив термін дії персональних санкцій у відповідь на агресію Росії в Україні та розширив список осіб, щодо яких діють санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram