ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд Росії продовжив заморожування пенсій

Мораторій на формування пенсійних накопичень у РФ було введено в 2014 році і відтоді продовжується.

Уряд Росії продовжив заморожування пенсій
Фото: www.primorye24.ru

Накопичувальна частина пенсій російських громадян знову буде заморожена в 2017 році.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр РФ Ольга Голодець, повідомляє "Интерфакс".

Накопичувальна частина пенсії буде заморожена в 2017 році, тому що трансферт Пенсійному фонду не закладається в проект бюджету: "Уже граничні ліміти наведені, в них немає трансферту Пенсійному фонду", - сказала Голодець.

У липні агентство "Інтерфакс" писало, що в проекті трирічного бюджету заморожування пенсійних накопичень буде продовжено до 2019 року.

Мораторій на формування пенсійних накопичень було введено в 2014 році, після цього його продовжили на 2015-й і 2016 роки. Гроші пішли на виплати пенсіонерам, за рахунок цього знизився трансферт Пенсійному фонду. Страхові внески громадян, які обрали накопичувальну пенсію, тепер ідуть у розподільну частину пенсійної системи.

Тоді чиновники говорили, що це одноразовий захід, який пов'язаний не з проблемами бюджету, а з перевіркою недержавних пенсійних фондів. У квітні президент РФ Володимир Путін дозволив витратити 150 млрд рублів із замороженої накопичувальної частини пенсії на підтримку ЗЕБ.

Раніше уряд РФ замінив другу індексацію пенсій у 2016 році одноразовою виплатою п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За словами прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, для цього буде потрібно з бюджету 200 млрд рублів.

Як повідомляли раніше в серпні, влада Росії визнала неспроможність виконувати соціальні зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram