ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії й Іраку знайдено більш ніж 70 масових поховань жертв ІДІЛ

За неофіційними даними, залежно від розміру могили в ній можуть перебувати від 3 до 1000 осіб.

У Сирії й Іраку знайдено більш ніж 70 масових поховань жертв ІДІЛ
Массовые захоронения в Ираке (Архив)
Фото: EPA/UPG

Понад 70 масових поховань жертв бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) виявлено в Сирії й Іраку.

Про це повідомляє британське видання Меtro з посиланням на агентство Associated Press (AP), кореспонденти якого провели власне розслідування.

"Існує ймовірність, що в міру відступу ІДІЛ будуть виявлені нові могили", - повідомляє агентство.

Нещодавно в Сирії знайшли 17 місць розташування поховань, в одному з яких є сотні тіл. В Іраку, як зазначає AP, більшість могил розташовані в дуже небезпечних місцях, тому їх складно розкопати.

За неофіційними даними, залежно від розміру могили в ній можуть перебувати від трьох до тисячі осіб. Представники місцевої влади зазначають, що загальне число похованих у братських могилах варіюється від 5,2 тис. до 15 тис. осіб.

Компанія AllSource Analysis, яка здійснює розвідку, надала агентству фотографії із супутника, на яких видно ще одне масове поховання. Воно розташоване біля в'язниці Бадуш недалеко від іракського міста Мосул. У могилі, імовірно, поховано 600 осіб.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке захопило 2014 року частину територій Сирії й Іраку і проголосило там халіфат.

Як повідомляли напередодні, ватажки ІДІЛ підтримують Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram