ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Канади заявив, що йде з політики

Харперу належить відомий вислів "Забирайтеся з України!", адресований Путіну на зустрічі G20 у 2014 року.

Екс-прем'єр Канади заявив, що йде з політики
Премьер-министр Канады Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер прийняв рішення припинити свою політичну кар'єру.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Хочу повідомити, що я подаю у відставку з посади депутата федерального парламенту. Майже 18 років я мав честь представляти місто Калгарі в парламенті Канади. Сім разів своїми голосами ви висловлювали мені свою довіру і підтримку. Я йду з посади, пишаючись спільними досягненнями нашої команди", - сказав Харпер.

Політик ще в грудні минулого року разом з двома партнерами створив консалтингову компанію, в якій тепер обіймає посаду директора.

Харпер керував урядом країни дев'ять з половиною року, він став 22-м прем'єром Канади. У жовтні 2015 року очолювана ним Консервативна партія програла на федеральних виборах Ліберальній партії Джастіна Трюдо. Наступного дня після виборів Харпер подав у відставку з посади голови партії, але залишався депутатом і регулярно брав участь у голосуваннях.

На час прем'єрства Харпера припав початок російської агресії проти України. Канада була серед перших і найщедріших помічників України і в питанні військової допомоги, і моральної підтримки. Саме Стівену Харперу належить відомий вислів "Забирайтеся з України!", адресований Володимиру Путіну під час зустрічі G20 у 2014 році.

Цього тижня президент Петро Порошенко вручив Стівену Харперу орден Свободи за видатні заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних і політичних реформ, у відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram