ГоловнаСвіт

У Росії в дитини виявили бубонну чуму

"Чорна смерть" надається до лікування, якщо її вчасно діагностувати.

У Кош-Агацьку районну лікарню в Гірському Алтаї Російської Федерації доправлено 10-річну дитину з діагнозом "бубонна чума", передає ВВС.

Як розповіли журналістам лікарі, хлопчика доставили в лікарню у вівторок з дуже високою температурою. Діагноз поставили вчасно, стан дитини стабільний.

"Фахівці з'ясували, що він контактував із 17 людьми, з яких шість - діти. Усіх їх поміщено в ізолятор, і вони перебувають під наглядом. Поки що ознак інфекції в них не виявлено", - розповів лікар клініки.

У Кош-Агацькому районі випадки захворювання на бубонну чуму доволі давно виявили в бабаків, але люди від них не заражалися. Імовірно дитина захворіла, коли разом з родичем обробляля тушу бабака.

Бубонна чума надається до лікування, якщо її вчасно діагностувати. Хвороба стала відомою після найбільшої епідемії в середині XIV століття в Азії, Європі (1346-1353), Північній Африці та острові Гренландія.

Саме під час цієї епідемії хвороба отримала свою другу назву - "чорна смерть" або "чорна моровиця". Кількість жертв так званої "другої пандемії" (протягом неї чума поширювалася переважно саме в бубонній формі) оцінюють щонайменше в 60 млн осіб. Деякі країни тоді втратили від третини до половини населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram