ГоловнаКультура

Мінкультури назвало вивезення картин Айвазовського з Криму в Москву незаконним

Україна не має змоги контролювати збереження культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях.

Мінкультури назвало вивезення картин Айвазовського з Криму в Москву незаконним
Фото: prostir.museum

Міністерство культури України називає незаконним вивезення картин художника Івана Айвазовського з анексованого Росією Криму для експонування в Третьяковській галереї у Москві, передає Радіо Свобода.

"Через грубе порушення Росією всіх норм міжнародного законодавства, включаючи ті, які випливають з окупації нею частини території України, наша держава позбавлена можливості будь-якого контролю за збереженням культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях, особливо тих, які є складовою державної частини музейного фонду України", - йдеться в заяві Мінкультури.

Україна також закликає міжнародну спільноту, відповідні відомства іноземних держав і країн-членів міжнародних організацій зупинити співпрацю з російськими установами у сфері культури, якщо таким російським установам передають культурні цінності, які незаконно вивозять із території анексованого Криму.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що 38 картин мариніста Івана Айвазовського відправили з Феодосійської галереї художника в окупованому Росією Криму в Третьяковську галерею Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram