ГоловнаКультура

Олеся Островська-Люта вступає на посаду директора Мистецького Арсеналу

Контракт з нею набуває чинності з 14 липня.

Олеся Островська-Люта вступає на посаду директора Мистецького Арсеналу
Олеся Островская-Лютая
Фото: Константин Стрелец

Новий директор музейного комплексу "Мистецький Арсенал" Олеся Островська-Люта вступає на посаду 14 липня 2016 року.

Як повідомила Островська LB.ua, контракт із нею підписаний на 5 років, відповідно до закону про призначення керівників установ культури на конкурсній основі.

Нагадаємо, на пост директора "Мистецького Арсеналу" було проведено конкурс - кандидати представляли свої стратегії на рік і на п'ять років. Конкурсна комісія вибрала директором Олесю Островську-Люту - за неї проголосували п'ятеро членів комісії, за колишнього директора, Наталію Заболотну, - четверо.

Наталія Заболотна пробула директором "Арсеналу" з 2010 року. За час її каденції в музейному комплексі проводилися ярмарки сучасного мистецтва, бієнале сучасного мистецтва, скульптурні салони, "Книжковий Арсенал", ретроспективні виставки Марії Примаченко та Катерини Білокур та інші проекти.

Олеся Островська-Люта - колишній перший заступник Євгена Нищука (під час його першої каденції в Мінкульті), нині - радниця міністра культури. До сьогоднішнього дня - керівник відділення аналітики pro.mova. Раніше працювала у фонді "Відродження", "Центрі сучасного мистецтва" Сороса, з 2008-го по 2014 роки була керівником проектів та програм благодійного фонду "Розвиток України" - зокрема, створила програму грантів для українських художників і проект "Динамічний музей", який займався модернізацією українських музеїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram