ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти підозрюваних у тероризмі громадян Росії

У списку вказано підозрюваного в причетності до теракту в стамбульському аеропорту Айрата Вахітова.

США ввели санкції проти підозрюваних у тероризмі громадян Росії
Айрат Вахитов
Фото: islamreview.ru

Сполучені Штати Америки внесли імена двох громадян Росії в санкційні списки за підозрою в тероризмі. Про це повідомляє Міністерство фінансів США, пише Крим.Реалії.

У списку вказано уродженця Татарстану Айрата Вахітова, який відсидів два роки у в'язниці Гуантанамо. Його підозрюють у причетності до теракту в стамбульському аеропорту. У Росії Вахітова переслідують за підтримку ісламістів. Сам обвинувачений свій зв'язок із забороненими угрупованнями заперечує.

Під санкції також потрапив Аслан Бутукаєв, який присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава". За версією російських слідчих, Бутукаєв причетний до організації теракту в аеропорту Домодєдово в 2011 році.

Міністерство фінансів США регулярно вводить санкції проти осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни. Банківські рахунки цих осіб, що розміщені в США, блокуються, а американським компаніям і приватним особам забороняється вести з ними фінансові справи.

Раніше в липні президент США Барак Обама назвав "Ісламську державу" (ІДІЛ), Росію, конфлікти на Близькому Сході і в Африці, а також "Брекзит" актуальними викликами для країн НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram