ГоловнаСвіт

Британці, що проживають у Німеччині, зацікавилися отриманням німецького громадянства, - ЗМІ

У Кельні реєструють по 10 запитів щодня.

Британці, що проживають у Німеччині, зацікавилися отриманням німецького громадянства, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Британці, що живуть у Німеччині, виявляють посилений інтерес до отримання німецького громадянства, повідомляє DW.

З моменту референдуму про Brexit у державних органів Німеччини додалося роботи, повідомляє в понеділок, 4 липня, інформагентство dpa, яке опитало представників відповідних служб кількох міст.

Наприклад, в одному тільки Штутгарті за останні кілька днів від британців надійшло понад 50 запитів про можливості отримання громадянства, тоді як загалом з 1 січня 2000 року таких запитів було всього 70.

У Кельні реєструють по 10 запитів щодня.

У Німеччині проживають близько 106 тис. вихідців із Сполученого Королівства.

Як зазначають, віце-канцлер Німеччини і лідер соціал-демократів Зігмар Габріель кілька днів тому закликав надавати німецьке громадянство молодим британцям, мотивуючи це тим, що молодь Великобританії проголосувала переважно за те, щоб країна залишилася в ЄС. Він допустив можливість подвійного громадянства.

Тим часом прес-секретар прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона заявила в понеділок, 4 липня, що питання майбутнього статусу громадян ЄС, які проживають у Сполученому Королівстві, має обговорюватися під час переговорів про Brexit. Поки ж уряд країни запевнив їх, що результати референдуму не призведуть до швидкої зміни умов їх перебування у Великобританії.

Після референдуму щодо Brexit повідомляли також про значне зростання інтересу британців до отримання ірландського громадянства.

Нагадаємо, референдум у Великобританії з питання про подальше перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка становила 72%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram