ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін підписав закон про чорний список російських уболівальників

Суд може заборонити хуліганам, яких притягають до адміністративної відповідальності, відвідування змагань.

Путін підписав закон про чорний список російських уболівальників
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон, що дає судам право встановлювати заборону на відвідування офіційних спортивних заходів уболівальникам, раніше викритим у порушенні правил поведінки на трибунах.

Про це інформує Газета.ru.

"Для осіб, притягнених ... до адміністративної відповідальності за порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань, суд може встановити адміністративну заборону на відвідування місць проведення офіційних змагань у дні їх проведення", - йдеться в документі.

Чорний список хуліганів веде поліція, а організаторам заходів доведеться проводити ідентифікацію особи глядачів, причому не пізніше, ніж за три години до початку змагань.

Уболівальникам із чорного списку, які все ж спробують пройти на матч, гроші за квиток не повертатимуть.

Закон уже набув чинності, крім частини, яка стосується вимог до організаторів змагань. Нові правила для них почнуть діяти з 1 січня 2017 року.

24 червня Держдума Росії схвалила в третьому читанні поправки до закону про фізкультуру і спорт, які вводять обов'язкову ідентифікацію глядачів під час продажу квитків на офіційні спортивні змагання.

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович раніше заявляв, що до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії, необхідно створити "чорні списки" як російських, так і іноземних уболівальників.

У 2013 році Держдума ухвалила закон про штрафи для уболівальників-порушників і заборону на відвідування матчів терміном до семи років для особливо злісних порушників.

Нагадаємо, 11 червня матч між Англією і Росією завершився з рахунком 1:1, причому росіяни зрівняли рахунок на останній хвилині. Відразу після закінчення матчу російські вболівальники перебралися в сектор, де були англійські фанати. Бійку вдалося зупинити тільки після втручання стюардів, які працювали на матчі. Матчу передувала масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя. В результаті масової бійки англійський уболівальник, якого сильно побили, потрапив у стан коми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram