ГоловнаСвіт

Берні Сандерс закликав своїх прихильників підтримати Клінтон

Сандерс має намір провести переговори з Клінтон, щоб домогтися внутрішньопартійних змін.

Берні Сандерс закликав своїх прихильників підтримати Клінтон
Хиллари Клинтон, Берни Сандерс
Фото: EPA/UPG

Колишній претендент на посаду президента США від Демократичної партії Берні Сандерс остаточно відмовився від подальшої боротьби і закликав своїх прихильників підтримати Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє The Guardian.

У своєму відеозверненні Сандерс заявив, що не згоден з Клінтон у багатьох питаннях, але при цьому не має наміру продовжувати передвиборну гонку. "Головне політичне завдання, якому нам потрібно присвятити себе протягом наступних п'яти місяців, - домогтися того, щоб Дональд Трамп зазнав поразки, і поразки переконливої!" - пояснив своїм прихильникам колишній претендент, додавши, що сам має намір узяти участь у досягненні цієї мети.

Сандерс також подякував усім, хто допомагав йому під час передвиборної кампанії. "Ми почали довгий і важкий процес перетворення Америки, - сповістив він. - Ця битва продовжиться завтра, наступного тижня, наступного року - і буде вестися і далі. Передвиборні дні минають, але політична і соціальна революція, яка повинна змінити наше суспільство, не закінчиться ніколи".

За словами Сандерса, він має намір провести переговори з Гілларі Клінтон, щоб домогтися внутрішньопартійних змін. Тож Сандерс відмовився від боротьби за голоси суперделегатів від Демократичної партії, які могли б переломити результат передвиборної кампанії. Формально свою кандидатуру він, однак, поки що не зняв.

Протягом останніх тижнів Клінтон неодноразово висловлювала готовність об'єднати сили із Сандерсом, щоб ефективніше протидіяти Трампу. Вона відмовилася брати участь у дебатах із суперником-однопартійцем, вирішивши кинути всі сили на боротьбу з кандидатом республіканців.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. У липні демократи і республіканці проведуть національні конвенти, де будуть офіційно названі імена кандидатів від обох партій. Чинний президент США Барак Обама на третій термін висуватися не може.

Нагадаємо, раніше цього тижня Клінтон виграла останні праймериз Демократичної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram