ГоловнаСвіт

Міністр оброни Ізраїлю пояснив відставку тим, що владу захопили екстремісти

Нетаньяху пообіцяв портфель міністра оборони російськомовному політику

Міністр оброни Ізраїлю пояснив відставку тим, що владу захопили екстремісти
Моше Яалон

Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, який подав у відставку напередодні, заявив, що владу в країні і контроль над владною партією "Лікуд" захопила "екстремістська меншість".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Age.

"На мій превеликий жаль, небезпечні екстремістські сили захопили владу в Ізраїлі і партію "Лікуд", розхитуючи засади нашого дому і погрожуючи його жителям... Сподіваюся, що широка громадськість і правих, і лівих поглядів усвідомлює серйозність наслідків захоплення політичного центру радикальною меншістю і буде боротися з цим", - сказав Яалон на прощальній прес-конференції.

Яалон пояснив рішення піти з кабінету, парламенту і взяти паузу в політичній діяльності втратою довіри до прем'єра Біньяміна Нетаньяху. Той раніше пообіцяв передати портфель міністра оборони російськомовному політику Авігдору Ліберману в обмін на приєднання його правої партії "Наш дім Ізраїль" до владної коаліції.

Нетаньяху висловив співчуття у зв'язку з рішенням Яалона і повідомив, що пропонував йому залишитися в уряді на посаді голови МЗС, пишуть ЗМІ. Прем'єр заперечує, що сварка має ідеологічне підґрунтя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram