ГоловнаСвіт

Міністр оборони Польщі звинуватив Росію в підготовці агресії проти НАТО

Мацеревич закликав відкрито говорити про російську агресію.

Міністр оборони Польщі звинуватив Росію в підготовці агресії проти НАТО
Мацеревич
Фото: m.dziennik.pl

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що Росія далі становить серйозну загрозу для НАТО, методично готуючись до агресії проти Альянсу.

Відповідну думку Мацаревич висловив в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita, повідомляє агентство Рейтер.

"Поки що поведінка Росії свідчить про систематичну підготовку до агресивних дій, - заявив Мацеревич. - І настав час поговорити про це відкрито".

У липні у Варшаві пройде саміт НАТО, де Польща закликатиме до посилення військової присутності на східному кордоні блоку.

2014 року НАТО призупинило співпрацю з Росією через її роль у конфлікті на сході України. При цьому Росія стверджує, що розгортання значних сил НАТО поблизу її кордонів порушить основоположний акт Росія - НАТО 1997 року.

У середу, 20 квітня, представники НАТО проведуть першу офіційну зустріч із Росією майже за два роки й обговорять кризу на сході України, скорочення військових ризиків і ситуацію з безпекою в Афганістані. Напередодні в НАТО пообіцяли також обговорити з РФ інциденти в Балтійському морі. Нагадаємо, що минулого тижня два російські бомбардувальники Су-24 повправлялися в бойовому пілотуванні поблизу американського есмінця Donald Cook у міжнародних водах Балтійського моря. США назвали інцидент одним із найбільш агресивних за останній час. Згодом Польща викликала посла Росії "на килим", оскільки одне зі зближень російського літака з кораблем відбулося тієї миті, коли з палуби мав злетіти польський вертоліт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram