ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Лондоні встановили копію Тріумфальної арки Пальміри, зруйнованої ІДІЛ

Наступного року копію арки відвезуть у Пальміру і встановлять поруч зі зруйнованим оригіналом.

На Трафальгарській площі в Лондоні встановили зменшену копію Тріумфальної арки, зруйнованої в сирійській Пальмірі бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє ВВС.

Копія арки виконана з єгипетського мармуру. Для її створення співробітники Інституту цифрової археології використовували 3D-технології.

Тріумфальна арка простоїть у британській столиці три дні. Після цього її виставлятимуть в інших країнах, у тому числі в США і ОАЕ. Передбачають, що наступного року копію відвезуть у Пальміру і встановлять поруч зі зруйнованим оригіналом.

Наприкінці березня сирійські військові оголосили про звільнення Пальміри. Зараз триває розмінування міста.

Античне місто Пальміра - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Бойовики ІДІЛ захопили його в травні 2015 року. За час окупації серйозно постраждала низка культурних об'єктів Пальміри, зокрема національний музей, який ісламісти повністю розграбували.

Нагадаємо, що бойовики ІДІЛ підірвали Тріумфальну арку в Пальмірі в жовтні 2015 року.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Протягом конфлікту набрали сил терористичні організації, в тому числі "Фронт ан-Нусра" й ІДІЛ, яка захопила частину території Сирії та сусіднього Іраку. Жертвами конфлікту стали понад 370 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram