ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Армія Сирії звільнила Пальміру від бойовиків "Ісламської держави"

Бойовики ІД контролювали місто з травня 2015 року.

Армія Сирії звільнила Пальміру від бойовиків "Ісламської держави"
Фото: EPA/UPG

Сирійські урядові війська відбили Пальміру в бойовиків терористичної організації "Ісламська держава", яка контролювала місто з травня 2015 року, передає Reuters.

"Сирійська армія і загони народного ополчення взяли повний контроль над містом Пальміра", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в неділю вранці в східній частині міста все ще йде перестрілка, проте основні сили бойовиків відступили на схід, залишивши Пальміру під контролем президента Сирії Башара Асада.

Під час розмінування доріг у Пальмірі сапери знешкодили десятки фугасів - бойовики, намагаючись ускладнити просування військ, заклали на вулицях велику кількість мін і вибухівки.

Раніше стало відомо, що армія Сирії відбила у бойовиків ІД історичну цитадель Пальміри, а також зняла прапор ІД з древнього замку Пальміри.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, діяльність якої заборонена в низці країн.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що сирійська армія відбила Пальміру в ІДІЛ, а бої йшли за межами древнього міста.

Античне місто Пальміра (арабське найменування населеного пункту Тадмор), що є пам'ятником Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, було захоплене бойовиками ІДІЛ у травні 2015 року. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала більшу частину його жителів і найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри. Проте частина культурної спадщини була знищена джихадистами. Ісламісти виправдовують знищення безцінних античних споруд і скульптур боротьбою з ідолопоклонством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram