ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ заявила про готовність залишити Захід у спокої в обмін на відмову від бомбардувань

Джихадисти розповсюдили нове відео.

ІДІЛ заявила про готовність залишити Захід у спокої в обмін на відмову від бомбардувань
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у п'ятницю ввечері поширило нове відео, в якому знову заявило про свою відповідальність за теракти в Брюсселі та привітало своїх послідовників із тим, що трапилося.

Як повідомляє euronews, в записі, зробленому французькою мовою, один із джихадистів обіцяє залишити Захід у спокої, якщо Європа й Америка перестануть завдавати ударів по ІДІЛ.

Бельгійська влада тим часом провела велику поліцейську операцію в комуні Скарбек. Поліція спробувала зупинити для перевірки людину з рюкзаком, чоловік почав бігти, був поранений у ногу і затриманий. Пізніше з'ясувалося, що він був пов'язаний з підготовкою теракту в паризькому передмісті Аржантей, якому запобігли французькі спецслужби.

Окрім поліцейських, в операції брав участь армійський спецназ у повній екіпіровці, бронежилетах, масках, зі штурмовими та снайперськими гвинтівками. Жителів кварталу було частково евакуйовано.

До того ж, упродовж дня було проведено низку обшуків, під час яких затримали ще двох підозрюваних у причетності до брюссельських терактів.

Серія вибухів у Брюсселі сталася вранці 22 березня. Жертвами терактів стала 31 людина, 316 людей постраждали. Відповідальність за теракт узяла на себе ІДІЛ. За їхніми словами, терористичну атаку було здійснено "проти країни, яка бере участь у коаліції проти ІДІЛ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram