ГоловнаСвіт

Бельгійська газета повідомила про вбивство охоронця АЕС і викрадення його перепустки

Упродовж останнього тижня перепустки на станцію вилучили у 11 працівників АЕС.

Бельгійська газета повідомила про вбивство охоронця АЕС і викрадення його перепустки
АЭС Тианж, Бельгия
Фото: EPA/UPG

У бельгійському місті Шарлеруа вбито співробітника служби безпеки атомної електростанції "Тіанж".

Про це повідомляє газета Derniere Heure з посиланням на джерела в поліції.

Злочин стався ввечері в четвер, коли чоловік гуляв зі своєю собакою. Інцидент оминуло в ЗМІ, але зараз співрозмовник видання розкрив інформацію про те, що перепустку охоронця, що дає доступ на АЕС, було викрадено.

Derniere Heure нагадує, що 24 березня телеканал RTBF повідомляв про вилучення впродовж останнього тижня пропусків на станцію у 11 працівників АЕС. Це було зроблено після арешту в Брюсселі Салаха Абдеслама, підозрюваного в скоєнні терактів у Парижі в листопаді 2015-го, і двох вибухів у столиці Бельгії, що відбулися 22 березня. За даними газети, станція була ще однією метою брюссельських терористів, проте дії поліції змусили бойовиків змінити свої плани.

22 березня в Брюсселі було вчинено теракти в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Жертвами вибухів стала 31 людина, 316 постраждали. Поліція встановила, що теракт в аеропорту влаштували Ібрагім ель-Бакрауі та Наджим Лашрауі, а в метро підірвав себе молодший брат Ібрагіма Халід.

"Тіанж" - одна з двох великих АЕС у Бельгії поряд зі станцією "Дув". Підприємство виробляє до 52% електроенергії, що виробляється всіма станціями в країні. АЕС введена в експлуатацію в 1975-му і буде використовуватися як мінімум до 2025 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram