ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії проти юриста фонду Навального порушили кримінальну справу

Жданову закидають ухилення від проходження військової та альтернативної цивільної служби

У Росії проти юриста фонду Навального порушили кримінальну справу
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Головний юрист очолюваного опозиціонером Олексієм Навальним Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов повідомив, що проти нього порушили кримінальну справу про ухилення від служби в армії.

Про це інформує Російська служба Бі-бі-сі.

"Ухилення від призову. Справу порушили за один день перевірки, а вести буде ціле головне слідче управління. При тому, що в призовному віці я був студентом і аспірантом, і військкомат мене не турбував", - повідомив Жданов.

Юрист також опублікував скан повідомлення, надісланого зі Слідчого комітету Росії, в якому повідомляють, що справу порушено за ст. 328 КК ("ухилення від проходження військової та альтернативної цивільної служби", передбачає до двох років позбавлення волі).

Там також зазначено, що Жданов є зареєстрованим кандидатом до ради депутатів сільського поселення Барвихинське Московської області.

Раніше кримінальні справи порушували проти інших співробітників фонду Навального, в тому числі проти екс-директора фонду Володимира Ашуркова, а також стосовно голови відділу розслідувань фонду Георгія Албурова, якого звинувачували в крадіжці малюнка з паркану.

Нагадаємо, в програмі "Вести недели" з Дмитром Кисельовим на телеканалі "Росія-1" 10 квітня показали 15-хвилинний сюжет про зв'язок опозиціонера Олексія Навального з британськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram