ГоловнаСвіт

Панама створить комісію для вивчення фінансової політики країни

Влада Панами має намір зміцнити прозорість фінансової та правової системи

Панама створить комісію для вивчення фінансової політики країни
Хуан Карлос Варела
Фото: EPA/UPG

Президент Панами Хуан Карлос Варела пообіцяв створити незалежну комісію для вивчення фінансової політики країни після публікації "Панамських документів".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Панамський уряд через наше міністерство закордонних справ створить незалежну комісію з вітчизняних і міжнародних експертів, яка оцінить нашу сучасну практику і запропонує заходи, якими ми поділимося з іншими країнами з метою зміцнення прозорості фінансової і правової системи", - заявив Варела.

Як зазначив глава держави, влада має намір довести, що проблема офшорів є спільною для багатьох країн, чиї "фінансові та юридичні структури досі залишаються вразливими до того, щоб їх використовували в цілях, не пов'язаних із загальним благом громадян". Він також запевнив, що Панама продовжить співпрацю у судовій сфері і сфері обміну інформацією в рамках розслідування діяльності офшорів.

У неділю, 3 квітня, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) спільно з Організацією з інформування про організовану злочинність і корупцію (OCCRP) опублікував матеріали, які підтверджують причетність глав держав і знаменитостей до офшорів у Панамі. У своєму розслідуванні автори використовували "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseca, четвертої за величиною у світі офшорної юридичної фірми.

Нагадаємо, раніше прокуратура Панами порушила справу після витоку документів Mossak Fonseca.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram