ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РАН попросила надсилати конкурсні заявки на гранти на дискетах

Провідні виробники техніки перестали випускати комп'ютери з дисководами для дискет

РАН попросила надсилати конкурсні заявки на гранти на дискетах
Фото: tyt.by

Російська академія наук зажадала від здобувачів грантів надавати конкурсні заявки на дискетах. Роботи також слід виконати в редакторі Word-6, тобто у версії програми, яка вийшла 1993 року, інформує Медуза.

На дискету необхідно записати файл з анотацією роботи, а також з інформацією про її авторів і напрямок конкурсу.

Про вимоги РАН у фейсбуці повідомила співробітниця інституту поліомієліту Марія Простова.

Згідно з повідомленням, на сайті РАН зазначено, що до конкурсу не допустять "роботи, не оформлені згідно з установленим порядком".

Судячи із сайту академії наук, положення про медалі РАН з преміями для молодих учених затверджено 24 грудня 2002 року і відтоді не змінювалося, зазначає видання.

Час модернізації: де українська наука?

Втім, за уточненою інформацією, заявки можна також записати на диск або флешку, а роботи виконати в новіших версіях Word - 97 і 2003 (актуальна версія на 2016 рік - Word 2016).

Популярність дискет значно знизилася у 2000 роки у зв'язку з появою більш містких і компактних носіїв інформації. Провідні виробники техніки перестали випускати комп'ютери з дисководами для дискет.

Нагадаємо, уряд Росії запропонував змусити компанії купувати російські комп'ютери. Як повідомляли, в листопаді 2015 року уряд РФ заборонив купувати іноземний софт для держорганів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram