ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин заявив про створення мініатюрної ядерної боєголовки

У ЗМІ з'явилося фото лідера КНДР з мініатюризованою ядерною бомбою.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея змогла мініатюризувати ядерну боєголовку.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Крім того, партійна газета КНДР "Нодон Сінмун" опублікувала фотографію, на якій Кім Чен Ин зображений поруч з можливим зразком мініатюрної ядерної боєголовки.

На світлині північнокорейський лідер стоїть в оточенні вчених-ядерників, а імовірна боєголовка - маленька срібляста куля - знаходиться на низькому столику перед ними. На зображенні можна розрізнити балістичну ракету або її макет, який перебуває на задньому плані.

"Ядерні боєголовки були стандартизовані, щоб бути придатними для балістичних ракет шляхом їхньої мініатюризації", - цитує ЦТАК слова північнокорейського лідера.

"Він наголосив на важливості створення ще більш потужної, точної і зменшених розмірів ядерної зброї і засобів її доставки", - зазначає ЦТАК.

Поява кадру стала першим випадком публічної демонстрації КНДР ядерної боєголовки. Проте досі незрозуміло, чи має Пхеньян діючі заряди такого розміру, чи це дослідний зразок.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило зі свого боку, що вивчає об'єкт, зображений на фотографії. Пхеньян раніше стверджував, що має ядерні боєголовки невеликого розміру, придатні для установки на ракети дальнього радіусу дії, але експерти сумніваються в наявності у КНДР таких можливостей.

Нагадаємо, 7 березня КНДР пригрозила США і Південній Кореї ядерним ударом. Ця заява прозвучала після того, як Вашингтон і Сеул почали найбільші спільні військові навчання, які триватимуть до кінця квітня. Військові мусять відпрацювати сценарій завдання ударів по бункерах керівництва КНДР і її ядерних об'єктах у разі початку військових дій.

Напруженість навколо північнокорейської ядерної програми серйозно зросла після недавнього випробування ядерного заряду і запуску ракети, через що ООН застосувала проти КНДР найжорсткіші за останні 20 років санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram