ГоловнаСвіт

Трамп: кордони США схожі на швейцарський сир

Мільярдер знову пообіцяв побудувати стіну на американсько-мексиканському кордоні.

Трамп: кордони США схожі на швейцарський сир
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп вважає, що кордони країни схожі на швейцарський сир, оскільки через численні лазівки проникають нелегали.

Про це він заявив під час дебатів у Х'юстоні (штат Техас), повідомляє ABC News.

"Щонайменше 11 мільйонів людей потрапили в країну незаконно", - зазначив мільярдер. Він знову пообіцяв побудувати стіну для захисту від нелегальних мігрантів на кордоні з Мексикою.

При цьому Трамп уточнив: що більше мексиканці критикують його ідею, то вищою буде стіна. "Вона тільки-но стала на десять футів (3,05 метра - ред.) вищою", - зазначив Трамп.

Окрім того, бізнесмен зажадав вибачень від колишнього президента Мексики Вісенте Фокса, який використовував нецензурні слова, коментуючи ідею будівництва стіни. "Фокс використовував огидне слово. Йому слід перепросити. Якби я сказав щось таке, був би скандал", - написав Трамп у своєму мікроблозі у Twitter.

Раніше колишній мексиканський лідер заявив, що "не має наміру платити за цю ... стіну". Він назвав Трампа "божевільним" і "егоцентричним" політиком.

18 лютого Папа Римський Франциск заявив, що Трамп поводиться не по-християнськи, пропонуючи побудувати стіну на кордоні між США і Мексикою. Бізнесмен же заявив, що понтифік захоче побачити його президентом США, коли бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" здійснять атаку на Ватикан. Позицію Франциска він назвав "ганебною".

Оголошуючи про намір балотуватися на посаду президента США 2016 року, Трамп назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. На думку мультимільярдера, у США приїжджають найгірші мексиканці.

"Вони приносять зі собою наркотики, вони приносять зі собою злочини, вони ґвалтівники", - заявив підприємець. Таку міграцію Трамп пообіцяв зупинити.

Для цього він, в разі обрання президентом, побудує на кордоні з Мексикою "велику стіну", будівництво якої може обійтися, за його словами, у $8 млрд. Її висота складе 35-40 футів (10-12 метрів), а протяжність - близько 1000 миль (1600 кілометрів). Бізнесмен пообіцяв, що в стіні будуть "великі красиві двері", через які люди будуть входити у США.

Трамп - голова найбільшої будівельної компанії в США і власник світової мережі готелів і казино. Він продовжує залишатися фаворитом президентської гонки з боку республіканців.

Партійних кандидатів визначать у липні 2016 року під час національних конвентів.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Діючий голова держави Барак Обама на третій термін висуватися не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram