ГоловнаСвіт

Два мігранти намагалися повіситися на площі в Афінах

У Греції "застрягли" близько 20 тис. мігрантів.

Два мігранти намагалися повіситися на площі в Афінах
Архив
Фото: news.rambler.ru

Два мігранти з Пакистану намагалися повіситися на одній з площ грецької столиці Афін.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Спробі суїциду вчасно запобігли перехожі. Одного з мігрантів вийняли із зашморгу вже непритомним. Обох чоловіків доправили в лікарню. За словами свідків, перед тим, як полізти в зашморг, пакистанці повідомили людям довкола, що на цей крок їх штовхнула неможливість дістатися до кордону з Македонією.

У Греції наразі скупчилися близько 20 тис. мігрантів. Вони не можуть покинути країну, оскільки Македонія в понеділок, 22 лютого, закрила свій південний кордон: через нього після ретельної перевірки проходять щонайбільше 200 осіб на день. Біженців розміщують на стадіонах, організовано пункти роздачі їжі, до яких шикуються величезні черги.

Напередодні прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас попередив, що Греція не має наміру перетворюватися на "склад біженців", і якщо інші європейські країни відмовляться приймати вимушених мігрантів, то Афіни будуть блокувати всі майбутні угоди ЄС.

За даними грецьких міграційних служб, за 2015 рік загалом 800 тис. осіб перебралися з Туреччини на приналежні Греції острови в Егейському морі. Звідти їх перевезли в Афіни, і біженці рушили в більш забезпечені країни Європи.

2015 року в Євросоюзі вибухнула криза через наплив мігрантів. Найбільше мігрантів прибуває із Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ 22 вересня 2015 року схвалила план розселення з Італії і Греції на території Євросоюзу 120 тис. біженців. Відповідне рішення прийнято більшістю голосів країн-членів Європейського Союзу. Проти виступили Чехія, Угорщина, Румунія і Словаччина. Фінляндія утрималася.

Нагадаємо, напередодні Греція відкликала посла з Австрії через мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram