ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Більш ніж половина росіян не вірять в упіймання замовників вбивства Нємцова

Половина росіян відреагувала на смерть Нємцова без будь-яких "особливих почуттів"

Більш ніж половина росіян не вірять в упіймання замовників вбивства Нємцова
Марш памяти Немцова (Архив)
Фото: EPA/UPG

Більш ніж половина росіян впевнені, що шанси на виявлення та затримання замовників вбивства Бориса Нємцова невеликі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

52% вважають, що замовників вбивства Бориса Нємцова "швидше за все" або "безумовно" не знайдуть. Тільки 29% опитаних впевнені у можливостях російського слідства, ще 19% не змогли дати певної відповіді.

24% респондентів заявили, що справжніх замовників і їхні мотиви не встановлять ніколи, тому що "в Росії жодне політичне вбивство не було розкрито". 25% вважають, що винними "призначать випадкових людей", а 22% росіян очікують засудження виконавців, але відсутність успіхів у пошуках замовників. Тільки 10% учасників опитування вірять, що в підсумку стануть відомі імена як виконавців, так і замовників вбивства.

Самого Бориса Нємцова більш ніж 50% росіян вважають "відомим політиком", ще 38% пам'ятають, що його вбили 27 лютого 2015 року. При цьому тільки 2% пам'ятають його як співголову ПАРНАС або автора доповідей "Лужков. Підсумки", "Путін. Підсумки" і "Путін. Корупція".

Нарешті, 40% без будь-яких "особливих почуттів" пережили повідомлення про вбивство Нємцова. 1% опитаних зізнався у "задоволенні", а негативні емоції відчули більш ніж половина росіян: 22% назвали подію горем, 19% відчули подив, 6% відчули страх, 4% - гнів і обурення.

Бориса Нємцова застрелили пострілами у спину ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту у Москві. Безпосередніми учасниками вбивства слідчі вважають Заура Дадаєва з батальйону "Північ" чеченського МВС, а також Анзора і Шадіда Губашевих, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова. Також заочно звинувачений Руслан Мухутдінов, якого вважають водієм товариша по службі Дадаєва у батальйоні "Північ" Руслана Геремеєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram