ГоловнаСвіт

У Сомалі внаслідок авіаударів кенійських ВПС убито голову розвідки "Аш-Шабаб"

Жертвами авіаудару стали ще 10 командирів бойовиків

У Сомалі внаслідок авіаударів кенійських ВПС убито голову розвідки "Аш-Шабаб"
Фото: EPA/UPG

Під час авіаудару кенійських військових на півдні Сомалі було вбито голова розвідки ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" Мохаммеда Каратея, повідомляє ВВС.

Згідно із заявою, також жертвами авіаудару стали ще 10 командирів бойовиків.

Каратей, імовірно, був ініціатором нападу в січні на кенійську військову базу в Сомалі, жертвами якого тоді стали майже 100 військових.

В "Аш-Шабаб" поки що не прокоментували цю заяву кенійських військових.

На території Сомалі в складі 22-тисячного миротворчого контингенту Африканського союзу перебувають близько чотирьох тисяч кенійських військових. Їх основне завдання в регіоні - боротьба з бойовиками ісламістських угруповань.

Ісламістське угруповання "Аш-Шабаб" узяло на себе відповідальність за вибух бомби на борту пасажирського літака, який через пошкодження був змушений здійснити екстрену посадку в столиці Сомалі Могадишо.

У поширеній джихадистами заяві йдеться, що вибух було організовано "у відповідь на дії західної коаліції і їх спецслужб проти мусульман у Сомалі". Унаслідок інциденту загинула одна людина і двоє постраждали.

Радикальне ісламістське угруповання "Аш-Шабаб", що має тісні зв'язки з терористичною організацією "Аль-Каїда", базується в Сомалі. "Аш-Шабаб" веде збройну боротьбу проти центрального уряду країни і перешкоджає гуманітарній діяльності ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram