ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російському Ярославлі через вибух побутового газу обвалився під'їзд житлового будинку

Загинуло щонайменше сім осіб

У російському Ярославлі в п'ятиповерховому житловому будинку стався вибух побутового газу, в результаті чого загинув один мешканець.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на МНС РФ.

Кількість постраждалих уточнюють. За словами рятувальників, під завалами можуть перебувати як мінімум двоє людей. Усього в під'їзді зареєстровані 40 осіб, зокрема 13 дітей.

"Вибух стався в під'їзді п'ятиповерхового будинку. Обвалення сталося з 1-го по 5-й поверх. Під завалами, за попередніми даними, перебувають ще три людини. Стан чотирьох, котрих витягнули, - тяжкий. На місце трагедії прибули губернатор області Сергій Ястребов і перший заступник начальника ГУ МНС РФ у Ярославській області", - повідомили в МНС.

Фото: МНС РФ

У відомстві також попередили про загрозу подальшого обвалу.

Фото: МНС РФ

Оновлено: Число загиблих під час вибуху в житловому будинку в Ярославлі зросло до семи. Про це повідомили ТАСС у прес-службі регіонального центру МНС.

"З-під завалів дістали тіло ще однієї жінки. Загальна кількість загиблих зросла до семи", - розповів співрозмовник агентства.

Заступник голови МНС Росії Леонід Бєляєв виключив версію теракту як однієї з причин того, що сталося. "Причин багато, вони не виключаються, розглядаються всі. Теракт - ні. Є різні аварійні ситуації, які можуть спричинити такі наслідки. Швидше за все, тут людський фактор", - пояснив він.

Губернатор Ярославської області Сергій Ястребов оголосив 17 і 18 лютого днями жалоби через вибух побутового газу, що стався в житловому будинку в Ярославлі.

"У Ярославлі завтрашній день і день післязавтра будуть днями жалоби", - заявив Ястребов.  "Интерфакс" при цьому уточнює, що траур пошириться на всю Ярославську область.

Голова регіону також пообіцяв, що місцева влада надасть допомогу всім, "хто прямо або побічно постраждав від цієї трагедії".

Нагадаємо, 15 січня в Українську Донецької області вибухнув газ у квартирі п'ятиповерхового будинку.. Під завалами загинули двоє дітей; матір і восьмирічну дитину вдалося врятувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram