ГоловнаСуспільствоПодії

Жінка і троє дітей потрапили під завали через вибух газу в Українську (оновлено)

Двоє дітей загинули, матір і восьмирічну дитину вдалося врятувати.

Фото: dn.npu.gov.ua

У місті Українську Донецької області 15 січня приблизно о 9:00 у квартирі на 5-му поверсі багатоквартирного будинку стався вибух побутового газу.

У результаті вибуху пошкоджено стіни і вікна у квартирі. За попередніми даними, під завалами залишаються чотири особи: жінка 1983 року народження і троє дітей віком 5 місяців, 4 і 9 років, повідомляє прокуратура Донецької області.

Зараз на місці працюють рятувальники і правоохоронці.

Розпочато розслідування за ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Оновлення 10:47. Як уточнює прес-служба Управління поліції в Донецькій області, станом на 10:30 з-під завалів урятували жінку 1983 року народження і 8-річну дівчинку. Обох доправили в лікарню. Пошук постраждалих триває.

Попередньо встановлено, що вибухнув газовий балон. У результаті впало перекриття, будинок значно постраждав.

Оновлення 11:10. Поліція повідомила, що дівчинку 2011 року народження врятувати не вдалося, вона загинула. Ще одну дитину, 2015 року народження, шукають.

Оновлення 12:43. Прокуратура Донецької області повідомляє, що п'ятимісячну дитини знайшли мертвою під завалами. Зараз рятувальники намагаються дістати її тіло з-під уламків.

Оновлення 16:50. Поліція повідомила, що господиня квартири розпивала спиртне з подругою. Встановлено, що вибух стався, коли вона вийшла на кухню і запалила сірник.

"Попередньо встановлено, що у двокімнатній квартирі перебували дві жінки - господиня 1983 року і її подруга 1995 року народження - і троє дітей. Жінки були в залі, вони вживали спиртні напої. Коли господиня вийшла на кухню і запалила сірник - стався вибух. Обидві жінки і старша дівчинка отримали опіки, молодші діти загинули. Батько в цей час був на роботі", - йдеться в повідомленні.

Усі мешканці будинку, де сталася трагедія, евакуйовані, вирішується питання їхнього розміщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram