ГоловнаСуспільствоВійна

Попаснянський суд посадив росіянина на 13 років за участь у "ЛНР"

Бойовик встиг повоювати за "Привид" ("Призрак") і "1-й козачий полк імені Платова".

Попаснянський суд посадив росіянина на 13 років за участь у "ЛНР"

Попаснянський райсуд Луганської області в четвер засудив бойовика терористичної організації "ЛНР", громадянина Росії до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, його визнали винуватим за чотирма статтями Кримінального кодексу: порушення правил в'їзду на окуповану територію, незаконне поводження зі зброєю, створення терористичної організації, участь у війні проти України.

2015 року бойовик брав особисту участь у незаконних збройних підрозділах бандформувань "Привид" і "1-й козачий полк імені Платова", здійснював розвідку позицій військовослужбовців Збройних Сил України.

Швидше за все, йдеться про росіянина Олега Дороніна, якого затримали в липні минулого року. Бойовик розповідав, що на початку 2015 року для оформлення військового квитка звернувся у військовий комісаріат за місцем проживання в Росії, а там йому рекомендували їхати на Донбас і вступити в "лави збройних сил ЛНР". Після повернення додому йому обіцяли видати військовий квиток.

Окрім того, він говорив, що через судимість за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що як учасник бойових дій в Україні він матиме певні переваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram