ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відхилив позов Навального до Путіна

Заява опозиціонера "не підлягає розгляду в порядку адміністративного провадження"

Суд відхилив позов Навального до Путіна
Владимир Путин и его "зять" Кирилл Шамалов
Фото: navalny.com

Тверський суд Москви відмовився брати до розгляду позов опозиціонера Олексія Навального до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Тверський суд пояснив відмову тим, що заява не підлягає розгляду в порядку адміністративного провадження.

"Ухвалою судді у прийнятті адміністративної заяви Навального до президента Російської Федерації Путіна відмовлено, оскільки вона не підлягає розгляду та вирішенню в порядку адміністративного провадження", - цитує "Интерфакс" прес-секретаря суду Анастасію Дзюрко.

Навальний подав позов до суду проти Путіна 11 лютого. У тексті заяви йдеться, що Катерина Тихонова є донькою президента РФ і що вона одружена з бізнесменом Кирилом Шамаловим. Опозиціонер вказує, що Шамалову належить великий пакет найбільшого нафтохімічного підприємства Росії - компанії СИБУР, якій Путін виділив $1,75 млрд з Фонду Національного Добробуту.

Нагадаємо, на початку лютого російський опозиціонер Олексій Навальний запустив проект "Черный блокнот" - список представників влади, які ухвалюють, на його думку, "злочинні рішення". Наразі в ньому нараховується 265 осіб, в тому числі голова Слідкому РФ Олександр Бастрикін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram