ГоловнаСвіт

Франція має намір продовжити режим НС до 26 травня

Парламент розгляне законопроект на відкритому засіданні 16 лютого.

Франція має намір продовжити режим НС до 26 травня
Фото: usatoday.com

Уряд Франції вважає за необхідне продовжити надзвичайний стан у країні ще на 3 місяці через терористичну загрозу, яка зберігається в країні.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на France 24.

Так, за словами уряду Стефана Ле Фолля, відповідно до запропонованого урядом спеціального законопроекту, надзвичайний стан може бути продовжено до 26 травня.

Очікують, що депутати обох палат парламенту Франції розглянуть документ на відкритому засіданні 16 лютого.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд за підсумками низки зустрічей із керівниками основних політичних партій країни 22 січня оголосив про те, що в умовах терористичної загрози уряд представить 3 лютого на Раді міністрів проект закону про продовження надзвичайного стану на тримісячний термін.

Як повідомляли, режим НС було введено у Франції зі схвалення парламенту після паризьких терактів 13 листопада, коли від рук радикальних ісламістів загинули 130 осіб і кілька сотень отримали поранення. Особливе положення було введено в перший момент терміном на 12 днів і потім продовжено на три місяці. Термін його дії закінчується 26 лютого.

Імовірність продовження надзвичайного стану раніше неодноразово викликала у Франції критику як представників правих, так і лівих політичних сил. На думку супротивників такого кроку, подальше посилення режиму безпеки, який обмежує права громадян і громадські свободи, є невиправданим і недоцільним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram