ГоловнаСвіт

Грецькі фермери блокували тракторами основні автомагістралі країни

4 лютого в Греції пройде загальнонаціональний страйк.

Грецькі фермери у вівторок, 2 лютого, заблокували тракторами основні автомагістралі і кілька контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Туреччиною, Болгарією та Македонією.

Про це повідомляє euronews.

Усього на дороги вивели понад 6 тисяч тракторів.

Працівники сільгоспсфери відмовлялися пропускати через КПП вантажні автомобілі, але водночас не перешкоджали руху пасажирських автобусів і приватних автомобілів. На кордоні між Грецією і Болгарією виявилися заблокованими близько 1800 вантажівок.

Акції протесту фермерів у Греції тривають уже другий тиждень. Працівники сільгоспсфери не задоволені планами влади переглянути рівень відрахувань до пенсійного фонду. Більшість фермерів досі показували річний дохід менш ніж €5 тис., що в підсумку зобов'язувало уряд на 90% спонсорувати їхні пенсійні відрахування.

Уряд же заявляє про гнучкість реформ, підкреслюючи, що якщо реформи не відбудуться, то фермери ризикують залишитися взагалі без пенсій.

У четвер, 4 лютого, в Греції пройде 24-годинний загальнонаціональний страйк, у якому можуть узяти участь близько 2,5 млн осіб.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що в Грецію за січень прибули більш ніж 62 тис. мігрантів. Мігрантська криза створює додатковий тиск на економіку Греції, незважаючи на те, що більшість мігрантів покидають країну на користь багатших держав ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram