ГоловнаСвіт

Google розповів про плани у боротьбі з радикалізацією в Інтернеті

Пошуковик підмінятиме в пошуку посилання на "екстремістські" сайти

Google розповів про плани у боротьбі з радикалізацією в Інтернеті
Фото: Google

Пошуковик Google розповів про плани у боротьбі з радикалізацією в Інтернеті, які передбачають підміну посилань у пошуковій видачі на "пов'язані з екстремізмом" запити.

Про це пише The Guardian.

Ці заходи вживаються в першу чергу для боротьби з онлайн-пропагандою ідей терористичного угруповання "Ісламська держава". Зокрема, користувачі, які введуть у пошуковик підозрілі запити, отримають насамперед посилання на сайти програм із "дерадикалізації".

"Потрібно прибрати всю погану інформацію, але також важливо, щоб люди могли знайти хорошу. Важливо, щоб в Інтернеті людина не почувалася ізольованою, щоб мала можливість знайти надію, а не отримати шкоду", - заявив менеджер з комунікацій Google Ентоні Хаус.

За даними видання, в Google презентували програму членам британського парламенту під час слухань. У зустрічі також брали участь представники Facebook і Twitter.

У Facеbook, у свою чергу, заявили, що ця соцмережа стала "ворожим місцем" для ІД. При цьому представник компанії зазначив, що, як з'ясувала компанія, радикалізація користувачів відбувається не тільки в Інтернеті, а є сумішшю впливу Інтернету і реального життя.

Нагадаємо, 15 січня Печерський суд Києва зобов'язав Google розкрити дані розповсюджувачів відео про корупцію в МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram