ГоловнаСвіт

КНДР відреагувала на південнокорейську пропаганду недопалками і туалетним папером

Південнокорейські військові запідозрили, що в запущених з КНДР кулях міститься хімічна або біологічна зброя.

КНДР відреагувала на південнокорейську пропаганду недопалками і туалетним папером
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

КНДР скинула на територію Південної Кореї наповнені гелієм кулі з прикріпленими до них пропагандистськими листівками, а також недопалками і використаним туалетним папером.

Про це повідомляє Daily Mail.

При цьому, за інформацією видання, до кожної кулі був прикріплений невеликий заряд вибухової речовини з таймером. Десятки з них не вибухнули, приземлившись у полі. Південнокорейські військові запідозрили, що в кулях міститься хімічна або біологічна зброя.

Ці дії стали відповіддю на пропаганду з боку Південної Кореї, що посилилася після того, як влада КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що така зброя необхідна країні для захисту від ядерної загрози з боку США.

У серпні 2015 року, вперше за 11 років Сеул увімкнув пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами. На такі заходи південнокорейська влада пішла після того, як двоє солдатів підірвалися на міні, встановленій у демілітаризованій зоні.

Корейський півострів формально перебуває в стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років закінчилася підписанням перемир'я, а не мирного договору. Відносини між КНДР і Південною Кореєю різко загострилися в 2010 році після загибелі корвета "Чхонан" і збройного інциденту в районі острова Йонпхендо в Жовтому морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram