ГоловнаСвіт

Їжу для наркобарона "Ель Чапо" доручили перевіряти собаці

Тюремна влада робить усе можливе, щоб запобігти новим спробам втечі "Коротуна".

Їжу для наркобарона "Ель Чапо" доручили перевіряти собаці
Хоакин "Эль Чапо" Гусман
Фото: EPA/UP

Усю тюремну їжу мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана на прізвисько "Ель Чапо" ("Коротун") перевіряє на наявність отрути спеціально навчений службовий собака.

Про це повідомляє Socialnews.xyz.

"Ми повинні дбати про його здоров'я і захистити від можливого отруєння", - заявив голова системи виконання кримінальних покарань Мексики Едуардо Герреро (Eduardo Guerrero). За його словами, їжа інших ув'язнених наркобаронів також зазнає перевірки.

Окрім того, щоб запобігти новим спробам втечі "Коротуна", його регулярно переводять з однієї камери в іншу.

"Коли він повернувся, було помітно, що він втомився і пригнічений", - зазначив Герреро. За словами чиновника, тюремна влада дала Гусманові книгу про пригоди Дона Кіхота. "Ми вважаємо, що це прекрасний твір, йому потрібно давати читати щось таке", - підсумував Герреро.

Нагадаємо, 8 січня президент Мексики Енріке Пенья Ньєто оголосив, що спіймали "Коротуна". Очільника наркокартелю "Сіналоа" затримали в результаті спецоперації. Генеральний прокурор Ар'їлі Гомес Гонсалес заявила, що на слід злочинця вдалося вийти завдяки його контактам з акторами та продюсерами, котрі працювали над зйомками біографічного фільму. 9 січня на сайті журналу Rolling Stone було опубліковано двохвилинне інтерв'ю, яке "Коротун" дав американському акторові та режисеру Шону Пенну.

Зараз Гусман перебуває у в'язниці Альтиплано в штаті Мехіко, звідки він раніше утік. 9 січня стало відомо про намір влади Мексики екстрадувати наркобарона у США.

"Коротун" у пошуках слави

"Ель Чапо" здобув широку популярність після втечі з Альтиплано 12 липня 2015 року. Для цього було прорито тунель завдовжки 1,5 кілометра на десятиметрової глибині. Свою першу втечу Гусман здійснив у 2001 році, за допомогою спільників підкупивши охоронців і сховавшись усередині візка з білизною для пральні.

"Сіналоа" - один з найбільших наркокартелів Мексики. Вважають, що саме ця організація постачає близько третини всіх наркотиків у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram