ГоловнаСвіт

Понад 100 людей загинули під час вибуху газу в Нігерії

Більшість загиблих хотіли наповнити газом балони напередодні різдвяних свят

Понад 100 людей загинули під час вибуху на газопереробному заводі у переважно християнському місті Нневі на півдні Нігерії.

Про це повідомляє Associated Press.

Інцидент стався під час розвантажування бензовоза з бутаном у четвер, 24 грудня, близько 11:00 за місцевим часом. Унаслідок інциденту загинули клієнти заводу з виробництва промислового газу компанії Inter Corp Oil limited (LPG), філії Chikason Group, які хотіли наповнити газом балони для кухні напередодні Різдва.

Детонація газу призвела до величезної пожежі, з яким вдалося впоратися лише через кілька годин.

Точну кількість жертв і постраждалих встановити наразі не вдалося. Постраждалих ушпиталили в клінічну лікарню університету Ннамді Азіківе у Ньюве. Місцева поліція підтвердила факт інциденту, але надати докладнішу інформацію наразі відмовляється.

Ідентифікацію тіл ускладнюють серйозні пошкодження через високу температуру під час пожежі. На думку одного зі свідків, ідентифікація тіл виявиться неможливою через те, наскільки сильно вони обгоріли.

Очевидці також розповіли, що причиною вибуху могло стати те, що розвантаження газу почалося без обов'язкового охолодження цистерни, якого вимагають правила безпеки.

Нагадаємо, у вересні понад 100 людей загинули під час вибуху бензовозу у Південному Судані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram