ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Жертвами терактів у Нігерії стали десятки людей

Експерти вважають, що за терактами стоїть нігерійське крило "Ісламської держави".

У результаті подвійного вибуху в місті Кано на північному сході Нігерії загинули щонайменше 14 осіб, понад 100 постраждали.

Про це повідомляє euronews.

За попередніми даними, одній зі смертниць було лише 11 років, інший - 18. Терористки підірвали себе на ринку мобільних телефонів.

"Я стояв біля свого лотка і раптом почув страшний звук, - розповідає вцілілий. - І потім відчув, як кров тече по голові. Я подивився навколо і побачив людей, що бігли в різні боки".

Ще один теракт стався ввечері 18 листопада на ринку міста Йола, також на північному сході Нігерії, повідомляє агентство Рейтер. Вибух пролунав, коли люди виходили з мечеті. Загинули щонайменше 32 людини, 80 отримали поранення.

Експерти вважають, що за нападом стоїть радикальне ісламістське угруповання "Боко Харам", яке часто викрадає і використовує дітей для здійснення терактів.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх") було створене 2002 року. Воно діє переважно на території Нігерії й у сусідніх із нею країнах. Прихильники "Боко Харам" виступають за впровадження шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У березні 2015 року угруповання присягнуло на вірність "Ісламській державі" і змінило назву на "Західноафриканську провінцію Ісламської держави" (ISWAP).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram