ГоловнаСвіт

У Франції заборонять "піратський" браузер Tor

Влада Франції має намір відключати доступ до публічних мереж Wi-Fi у разі введення надзвичайного стану

У Франції заборонять "піратський" браузер Tor
Франция

Уряд Франції підготувало законопроект, згідно з яким у країні на постійній основі заборонять користуватися анонімною мережею Tor, а доступ до публічних мереж Wi-Fi відключатимуть у разі введення надзвичайного стану.

Про це повідомляє газета Le Monde з посиланням на свої джерела.

З документа випливає, що потреба у забороні Tor пов'язана з тим, що встановити особу користувачів, які ведуть переговори в сервісі, дуже важко. Відмова від публічного Wi-Fi на час НС пов'язана з тим, що підозрювані зловмисники можуть анонімно спілкуватися в таких мережах.

Законопроект винесуть на розгляд парламенту не раніше ніж у 2016 році.

Приводом для таких заходів стала серія терактів, здійснених у Парижі пізнім вечором 13 листопада. Унаслідок атаки загинули 130 людей, понад 350 постраждали. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД). 19 листопада в рамках спецоперації в Сен-Дені ліквідували імовірного організатора серії атак Абдельхаміда Абауда (Abdelhamid Abaaoud).

Робота Tor заснована на принципі підключення до того чи іншого ресурсу через ланцюжок проміжних серверів. Це забезпечує анонімність користувача, роблячи неможливим визначення його IP-адреси і фактичного місця перебування. Завдяки анонімності підключення Tor користується популярністю в тому числі і серед інтернет-активістів, які побоюються переслідувань з боку держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram