ГоловнаСвіт

ЗМІ повідомили про нові російські авіабази в Сирії

Російські дипломати заявили про можливість використання РФ будь-якої сирійської інфраструктури.

ЗМІ повідомили про нові російські авіабази в Сирії
Российские авиаудары в Сирии
Фото: EPA/UPG

Росія в рамках своєї військової операції в Сирії почала використовувати нові авіабази, крім "Хмейміму" в Латакії.

Про це пише "Коммерсантъ" із посиланням на власні джерела.

Йдеться, зокрема, про бази "Шайрат" у Хомсі і "Аль-Таяс" у Пальмірі, які використовують як аеродроми короткочасної стоянки для дозаправки літаків і дозавантаження туди боєприпасів - у разі надання вогневої підтримки урядовим військам Сирії в момент наступу.

Співрозмовник газети розповів, що поки що в планах немає розміщення на аеродромах великої кількості сил і засобів, крім того, розміщені на "Хмеймімі" засоби ППО покривають весь повітряний простір Сирії.

"За потреби й узгодження із Сирією ми маємо право використовувати будь-яку сирійську інфраструктуру", - розповів можновладний російський дипломат газеті.

Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня, цього дня було завдано перших російських авіаударів по, як стверджують у Міноборони РФ, позиціях терористів. Водночас Росію неодноразово викривали у неправдивості заяв про цілі авіаударів, яких завдавали по противниках Башара Асада в лавах сирійської опозиції і які призводили до загибелі мирних сирійців.

Після того, як турецькі ВПС збили російський Су-24 на кордоні Туреччини та Сирії, всі бомбардувальники літають у супроводі винищувачів Су-30СМ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram